Skip to content

Account Manager bij Team5pm - geen moment hetzelfde

Een interview met onze Account Managers Lisa en Roos

We zijn een YouTube Agency in Amsterdam. Het zoveelste mediabureau? Nee. Bij ons gaat het nèt even anders. We zijn vooruitstrevend, nuchter en staan met beide benen op de grond. Bij ons vind je geen gebakken lucht. En dat maakt het leuk. Als jij vooral van een sterk, data-driven product houdt, ben jij de nieuwe Accountmanager die we zoeken. Wat is er verder zo cool aan ons en deze rol? We vroegen het aan onze Account Managers Lisa en Roos!

COOL PRODUCT, COOLE KLANTEN We zijn best cool, maar dat komt omdat we een goed product leveren en voor mooie klanten werken (hoi Amazon Prime Video, Heineken, PlayStation, GAMMA en meer). En natuurlijk omdat we naast het mooie Amsterdam, ook in Duitsland, Zweden en Zuid-Afrika zitten. 

Verder zijn we heus niet bijzonder cool, en al helemaal niet van de gebakken lucht. Accountmanager Lisa legt uit waarom: “We zijn als kantoor down to earth en vooral cool om wat we doen. Ik hoef niets te ‘verkopen’ want de data spreekt voor ons. Wat wij maken, doen we op basis van data: we weten waar mensen echt naar kijken. En dat is uniek. Team5pm is het enige data-based YouTube-bureau ter wereld, dus we hoeven niet cool of tof te doen,” – maar dat mag natuurlijk wel, als je wilt.

DE KICK VAN EEN COOL PRODUCT Lisa vindt het leuk dat ze veel met mensen bezig is: “Voor mijn klanten ben ik continu bezig met de vraag: Hoe kan ik je nog beter helpen? En intern werk ik met de teams en buigen we ons over de vraag ‘wat gaan we maken?’ Ik ben continu in beweging en in gesprek, en er is geen moment hetzelfde. En die kick van een goed product is natuurlijk ook super: Het is vet als je iets tofs bedenkt voor je klant en het vervolgens ook heel succesvol is.

 Wat ons product precies is? Wij helpen uitgevers en merken aan meer succes op YouTube. Hoe doen we dat dan precies? We bieden data-gedreven consultancy voor beginnende én bestaande kanalen en creëren YouTube-advertising-campagnes die de juiste doelgroep bereiken en boeien. Daarnaast hebben we een eigen in-house Creative Studio, die data-gedreven video’s produceert waarmee we het YouTube algoritme de baas zijn. Best gaaf, vind je niet?

SPEELSE VIBE, HARD WERKEN Je las het net al: Ons portfolio is divers. Dat was voor accountmanager Roos echt een pré. Zij kwam uit een niche in corporate, en is nu blij met de verschillende klanten waarmee ze werkt. Maar niet alleen dat: “De sfeer sprak me aan. Er is een speelse vibe bij Team5pm, we maken plezier, maar werken ook keihard.”

Wat is keihard werken in de praktijk, vraag je je af? Lisa legt het uit: “Bij Team5pm gaan we uit van wederzijds vertrouwen en respect. We doen niet aan inklokken en zijn flexibel met werktijden en vakantiedagen. We gaan uit van de zelfstandigheid: dat je doet wat je moet doen, binnen de tijd die je denkt dat nodig is.”

Iedereen vindt het belangrijk dat je je thuis voelt en Team5pm doet er alles aan om je dat gevoel te geven. En dan gaat het niet om hoe cool je bent, wat je hebt bereikt, of wat je status is.

BOULDEREN EN GEZELLIGHEID AAN DE BAR Goed, als je bij ons komt werken, werk je dus voor een jong, flexibel bedrijf, met een sterk product en vette klanten. Maar net zo belangrijk is de sfeer op de werkvloer. Lisa: “Iedereen vindt het belangrijk dat je je thuis voelt en Team5pm doet er ook alles aan om je dat gevoel te geven. En dan gaat het niet om hoe cool je bent, wat je hebt bereikt, of wat je status is.”

Roos vult aan: Iedereen is zichzelf, en dat is heel leuk. Vorige week nog, was een collega via Slack op zoek naar iemand om mee te boulderen, en dan komen daar superleuke reacties op.” En ook als je niet meedoet, is dat helemaal oké. Roos doet bijvoorbeeld niet mee met de sportgroepjes, maar is wel altijd in voor een welke-middag-dan-ook-borrel.

ZELF KIEZEN WELKE KANT JE OP GAAT We mogen onszelf dan geen start-up meer noemen, maar hoe we werken is niet in beton gegoten. Lisa: “Team5pm is een jong bedrijf en altijd in beweging. Er zijn veel enthousiaste en energieke mensen. De energie die Team5pm uitstraalt, maar ook de pure focus op YouTube, vind ik interessant. En je kunt zelf veel aanpakken en veranderen.” Ook Roos is het hier mee eens. “Maar je moet wel een beetje drive hebben. Een bepaalde mentaliteit, want de gebaande paden zijn er niet. Je moet ondernemend zijn en willen leren met vallen en opstaan.”

INTERESSANT? Wat je precies gaat doen als Accountmanager lees je hier. Vind je de rol interessant, en wil je het daarnaast ook leuk hebben met je collega’s, veel lol maken, het gezellig hebben aan de bar en successen vieren? Dan is het een match made in heaven en laat je ons nooit meer gaan als je eenmaal binnen bent.  Cool? Solliciteer hier, of je nu supercool bent of gewoon graag bouldert (grapje, boulderen is echt gaaf).

Wij omarmen dat allemaal. Het harde werken, de klanten blij maken, mooie dingen bedenken, ons te ontwikkelen. Hier vind ik een fijne balans, die ik niet altijd heb ervaren bij mijn vorige werkgevers,” vertelt Lisa tot slot.