Skip to content

Een traineeship tot échte YouTube-expert? Zo gaat het bij Team5pm!

Een interview met onze kersverse trainees Ties, Anne-Wil & Noah

2022 trapte af met de start van onze drie trainees. Zij volgen een intensief traject van twee jaar, waarin ze alle facetten van het werken met YouTube leren kennen. Van data-gedreven strategie tot aan creatieve content productie. Het doel? Het worden van een échte all-round YouTube-expert. Wij spraken met Ties, Anne-Wil en Noah over hoe het voor hen is, so far!

Ties

Je hebt nu verschillende klanten gehoord, voor welke klant zou je heel graag willen werken? Lastig! Er zijn zoveel verschillende klanten. Iedere klant is uniek en komt met eigen uitdagingen. Maar als ik er eentje moet kiezen, dan is het Absolute Motors. Dit is denk ik een goede fit tussen de content, die er wordt geproduceerd en mijn persona. Voordat ik bij Team5pm startte, keek ik al naar de video’s op dit kanaal. Het lijkt mij super gaaf om hier mijn steentje in bij te kunnen dragen!

Wat is het meest memorabele moment geweest in je eerste maand?

Mijn meest memorabele moment bij Team5pm  tot nu toe was tijdens een training van Yara (Lead Growth bij Team5pm) op de vrijdagmiddag in mijn tweede week. Tijdens deze presentatie droomde ik op een gegeven moment een beetje weg en toen viel er opeens een kwartje en realiseerde ik mij het volgende…. YouTube is zo’n complex en fascinerend stuk technologie: het platform is eigenlijk bijna een ‘levend organisme’ te noemen. Toen besefte ik ook, dat ik het zo vet vind dat ik hier bij Team5pm, samen met al deze leuke mensen, met dit fascinerende videoplatform én deze zoekmachine mag stoeien. En dit kan ik dan ook nog eens mijn werk noemen. Hoe gaaf is dat?! Dat was voor mij even een geluksmomentje.

Bij Team5pm mag alles en moet helemaal niets: dit is zo’n fijne werksfeer en maakt mij alleen nog maar enthousiaster voor de toekomst!

Voor de start van het traineeship had je vast een bepaald beeld van Team5pm en je werkzaamheden. Wat is het gene wat totaal anders is dan je had verwacht? Ik moet zeggen dat ik niet heel veel verwachtingen had van te voren, alleen maar een super goed gevoel en ik wilde de rest eigenlijk over me heen laten komen. Hetgeen wat mij wel écht positief heeft verrast - had ik van tevoren ook een beetje verwacht, maar is in het echt nog veel beter dat ik had gedacht - de balans tussen werk, lol met elkaar hebben en wederzijds respect. Ik heb nog nooit met zoveel mensen dit op deze manier meegemaakt en ik waardeer dit enorm. Bij Team5pm mag alles en moet helemaal niets: dit is zo’n fijne werksfeer en maakt mij alleen nog maar enthousiaster voor de toekomst!

Anne-Wil

Wat is je favoriete onderdeel van Team5pm's kantoor?

Een beetje een vreemd antwoord, maar ik denk misschien wel het toilet haha. Het is leuk ingericht met groene tegeltjes, het is schoon en er staan overal amandelblokjes en verzorgingsproducten: dus het ruikt er ook nog eens lekker! Al moet ik zeggen, dat de bar ook wel écht een eyecatcher is.

Als je vooruitblikt naar het komende half jaar, wat zijn je verwachtingen?

Ik heb veel goede verhalen gehoord over de activiteiten die er georganiseerd worden binnen Team5pm, dus ik kan niet wachten om die zelf mee te maken! Ik verwacht ook mooie herinneringen te maken met collega’s en samen vette resultaten voor klanten te realiseren. Dit half jaar zal voor ons als trainees in het teken staan van Channel Management, daarvan verwacht ik dat we alle ins en outs van YouTube gaan leren om zo het meeste uit de kanalen en content van onze klanten te halen.

Dit half jaar, ligt de focus op Channel Management: we leren alle ins-en-outs van YouTube, om zo het meeste uit de kanalen van onze klanten te halen!

Je hebt nu verschillende klanten gehoord, voor welke klant zou je heel graag willen werken?

Oeh, dat is lastig kiezen! Qua merken lijken klanten uit de toerisme-branche me interessant, zoals de ANWB of Transavia (-: Qua uitgevers zitten er ook veel leuke klanten tussen, maar voor mij springen Brandpunt+, NPO en SIRE er uit.

Noah

Wat is je favoriete manier van relaxen tussen het werk door of na het werk op kantoor?  Tussen het werk door browse ik soms stiekem even door Reddit of NOS, als een vorm van uitstelgedrag. Reddit voor de memes. NOS voor het nieuws. Een goede balans is altijd belangrijk ;-)

Voor de start van het traineeship had je vast een bepaald beeld bij team5pm en je werkzaamheden. Wat is het gene wat totaal anders is dan je had verwacht?

Voor de start van het traineeship, dacht ik dat ik ‘vóór’ klanten zou werken: dat alles in strict overleg ging. Maar nu dat we begonnen zijn, vind ik het toch wel erg vet dat je écht hun kanaal beheert en daar ook eindverantwoordelijk voor bent. Dat biedt flexibiliteit, je kan zo snel schakelen en aanpassingen maken wanneer en hoe je wilt. 

Ik vind het wel erg leuk, dat je écht het kanaal van de klant beheert en daar ook eindverantwoordelijk voor bent.

Welke klant hebben we nog niet binnen en zou je heel graag voor willen werken? BNNVARA! Ik vind dat BNNVARA een omroep is die kwalitatief hoogwaardige, baanbrekende en relevante content maakt voor de Nederlandse maatschappij. Hun programma’s worden goed bekeken en zouden eventueel een nog groter publiek kunnen trekken op YouTube met behulp van Team5pm.

GESCHREVEN DOOR

Lara Herpers | People & Culture Director