5PM B.V. - Vacature Account Manager: are you the one? | Team5pm
Skip to content

account director

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Account Management

Functieomschrijving

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? team5pm is dé strategische videopartner voor merken en uitgevers. Wil jij werken voor grote internationale klanten in een snel groeiend intern klantteam? Kom bij ons werken als onze nieuwe Account Director! Samen met grote, (inter)nationale merken (denk aan: Prime Video, GAMMA, KPN of bol) realiseer je mooie projecten. In de scale up-achtbaan genaamd team5pm krijg je veel verantwoordelijkheden en zorgen we ervoor dat jouw talent tot z’n recht komt. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan moeten wij elkaar eens snel leren kennen!

Account Director bij team5pm
Wat doet een Account Director bij team5pm dan precies? Als Account Director ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van langdurige klantrelaties. Je leidt het klantteam en zorgt voor bewaking van het budget en halen van deadlines. Intern faciliteer je samenwerking tussen teams en zorg je voor heldere briefings en debriefings. Je vertegenwoordigt de klant intern en extern door regelmatig contact te onderhouden, updates te delen en interesse te tonen in de wereld van de klant. Tevens werk je samen met onze strategieafdeling om kansen voor upselling te identificeren en de account verder uit te breiden op basis van de wensen en behoeften van de klant. Daarnaast organiseer je klantenevenementen, presenteer je creatieve pitches en coach je teamleden, waarbij je geleerde lessen deelt om de werkwijzen te verbeteren. Je werkt samen met onze interne units, bestaande uit Creatieven, Analisten, Strategen en Producers.

Op een rij'tje, de doelen van een Account Director;

➤ de bestaande relaties met key accounts beheren en streven naar een hoge klantbetrokkenheidsscore (gemeten door NPS)
➤ het klantaccount met bestaande key accounts verder uitbreiden 
➤ eindverantwoordelijk voor het behalen van een winstgevend klantresultaat door het voorspellen en beheren van projectbudgetten 
➤ tijdig afspraken nakomen voor key accounts door het maken en bewaken van de projectplanning
➤ expertkennis overdragen binnen het team, collega's begeleiden om te groeien in hun rol en een mentor zijn tijdens dit proces


Het Accountteam van team5pm

Als Account Director word je onderdeel van, natuurlijk,  het Accountteam. Dit team is het eerste aanspreekpunt voor al onze bestaande klanten en is verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van bestaande klantrelaties. Het doel is om loyale klanten en langdurige relaties te creëren.

Als Team Account ben je de interne verbinding tussen de klant en teams. We werken voor de opbouw van nieuwe relaties samen met ons new Business & Stratehgy team en voor de uitbouw van bestaande relaties met onze Strategen. Er is veel ruimte om deze zelf invulling te geven an deze rol, met korte beslislijnen. 


Hello! We’re #team5pm

team5pm is een data-gedreven video agency, waar de kracht van data met online video samenkomt. Vanuit een vernieuwend perspectief, bouwen onze experts jouw merk verder uit met video. Waarbij onze unieke aanpak resultaat garandeert op alle relevante videoplatforms, waaronder YouTube, TikTok en Meta.

Wij brengen strategie, creativiteit, productie, distributie en onderzoek samen onder één dak. Met een team van +100 video-experts zijn wij gevestigd in Amsterdam, Kaapstad en Stockholm en hebben we een wereldwijd netwerk met nationale en internationale klanten, als Prime Video, HEMA, bol en KPN.

Onze videocases zijn internationaal bekroond bij o.a. The Webby Awards, The YouTube Works, The Global Search Awards en The European Video Awards. Lees hier in onze Team Guide alles over team5pm, onze (inter)nationale klanten en je geweldige nieuwe collega’s!


Waar zijn wij naar op zoek?

Onze droom Account Director…

➤ Heeft een bewezen trackrecord in het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties op directieniveau. Je werkt nu zo'n vijf jaar in een  verantwoordelijke rol binnen accountmanagement of klantbeheer;

➤ Is bekend of heeft affiniteit met de mediawereld en heeft zin om zich te verdiepen in YouTube en socials;

➤ Spreekt vloeiend Nederlands en goed Engels;

➤ Heeft sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om meerdere projecten tegelijkertijd te beheren;

➤ Heeft een aantoonbaar vermogen om strategische plannen te ontwikkelen en uit te voeren om de doelstellingen van de klant te bereiken;

➤ Heeft een teamgerichte mentaliteit en ervaring in het effectief samenwerken met verschillende interne teams.


Werken bij team5pm
Het is geen toeval dat onze naam begint met 'team'. We zouden nergens zijn zonder jou, onze getalenteerde specialist. Jij bent de basis voor alles wat we doen. Wij willen jou helpen de beste versie van jezelf te worden. En je kunt alleen jouw beste versie zijn, als je jezelf kunt zijn.

Dit betekent dat we werken op basis van deze 5 'core values':Deze principes combineren met innovatieve methoden, de coolste klanten en af en toe plezier is waar het bij team5pm om draait.

Vereisten

Wat krijg je daarvoor terug?

Een uitdagende én leuke baan bij een data-gedreven video agency. We houden niet zo van gedoe, wel van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ook van veel proberen en snel leren. Je wordt onderdeel van een energiek team en werkt met gezellige collega’s. We drinken graag een drankje aan onze bar. We houden niet van stilstand, maar staan wel graag stil bij onze successen.

Het succes van team5pm is direct afhankelijk van jouw ontwikkeling, daar geloven we in. Er is veel ruimte voor feedback en persoonlijke groei. Ontwikkeling is bij ons niet vrijblijvend: we verwachten dat je zin hebt om stappen te maken.

of