Skip to content

Business Controller

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsFinance

Job description

We zoeken een gedreven en ambitieuze professional met grote ambities als Business Controller bij Team5pm. 

Als Business Controller zul je verantwoordelijk zijn voor het leveren van inzichten en adviezen aan het management en het ondersteunen van hun doelstellingen. Je zult vanaf de eerste dag fungeren als een waardevolle sparringpartner. Je bent een high potential met uitstekend inzicht in hoe bedrijven werken, vooral op het gebied van een organisatie met een onderhandenwerk-, uren- en projectadministratie. Je bent gewend om verschillende systemen te combineren om tot de juiste inzichten te komen en je geniet ervan om inefficiënties te ontdekken en op te lossen en/of te automatiseren.

Onze droom Business Controller heeft…
 • Uitgebreide ervaring met Excel en het koppelen van verschillende administratiesystemen (boekhoudsysteem, projectmanagement systeem, consolidatie dashboard, HR software, etc.)
 • Een brede achtergrond, inclusief ervaring met Financial Control en/of boekhouding, naast business control.
 • Werkervaring bij meerdere organisaties of vergelijkbare agencies, bij voorkeur van vergelijkbare omvang als Team5pm.
 • Ervaring met het consolideren van meerdere bedrijven en businessmodellen binnen een groep.
 • Een visie op het gebruik van financiële gegevens en businessmodel binnen Team5pm en het vermogen om financiële processen te automatiseren en verbeteren.
 • In staat om effectief te communiceren en samen te werken met het managementteam van Team5pm.
 • Inzicht in markt-, bedrijfs- en financiële ontwikkelingen, en het vermogen om als sparringpartner op te treden voor budgethouders.
 • Sterke analytische vaardigheden en ervaring in het opstellen en optimaliseren van periodieke managementrapportages.
 • Vermogen om budgetten op te stellen en af te stemmen met de stakeholders.
 • Proactief in het doen van verbetervoorstellen en het stroomlijnen van financiële processen en systemen.
 • Ambitie. Team5pm is een snel groeiende agency group met verschillende business modellen en internationale ambities. Dit biedt niet alleen kans om met de organisatie mee te groeien, maar ook om binnen de organisatie door te groeien.

Job requirements

Hello! We’re #Team5pm
Team5pm is dé strategische videopartner voor merken en uitgevers. Door het aanbieden van in-house strategie, content creatie, paid en organische distributie en onderzoek - allemaal gebaseerd op data - is het doel om te innoveren hoe bedrijven video gebruiken. Met kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Stockholm heeft ons team van meer dan 100 video-experts een wereldwijd netwerk met nationale en internationale klanten zoals Prime Video, Unilever, Volkswagen en PlayStation. Onze videocases hebben prijzen gewonnen van (inter)nationale awardshows, zoals The Webby Awards, The Global Search Awards en The European Video Awards. 
Wat krijg je daarvoor terug?
Een toffe baan bij een no-nonsens YouTube agency. We houden niet zo van gedoe, wel van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ook van veel proberen en snel leren. Je wordt onderdeel van een energiek team en werkt met gezellige collega’s. We drinken graag een drankje aan onze bar. We houden niet van stilstand, maar staan wel graag stil bij onze successen.

Het succes van Team5pm is direct afhankelijk is van jouw ontwikkeling, daar geloven we in. Er is veel ruimte voor feedback en persoonlijke groei. Ontwikkeling is bij ons niet vrijblijvend: we verwachten dat je zin hebt om stappen te maken.

Bekijk hier onze Team Guide om te zien hoe wij tegen werk aankijken!


Team5pm is een werkgever die gelijke kansen biedt. We vieren diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve omgeving voor alle collega's. We willen dat iedereen zich prettig voelt en zichzelf kan zijn en zich kan uiten zoals hij of zij dat wil. En dat natuurlijk op een manier die anderen niet schaadt. Wij geloven dat iedereen in ons team bijdraagt aan een cultuur waarin dit de norm is, en wij zetten ons allemaal in voor dit doel.


Working at Team5pm
Het is geen toeval dat onze naam begint met 'team'. We zouden nergens zijn zonder jou, onze getalenteerde specialist. Jij bent de basis voor alles wat we doen. We willen je helpen de beste versie van jezelf te worden. En je kunt alleen de beste versie van jezelf zijn als je jezelf kunt zijn.Dit betekent dat we werken op basis van deze 5 kernwaarden:


Combining these principles with innovative methods, the coolest clients and occasional fun is what Team5pm is all about
.

or