Skip to content

YearAbroad Program: Channel Manager (Kaapstad)

Amsterdam, Western Cape, South AfricaGrowth (Channel Management)

Job description

Heb jij zin om voor vette (inter)nationale merken als Amazon, PokerStars, KPN en GAMMA aan de slag te gaan? Ga jij hen helpen bij het uitdragen van hun boodschap op YouTube en TikTok? En lijkt het je tof om dat vanuit ons kantoor in Kaapstad te doen? Lees dan snel verder!


Year Abroad Program

Met ons Year Abroad programma bieden we jonge talenten de kans om ervaring op te doen met werken in het buitenland op ons kantoor in Kaapstad. Je wordt opgeleid tot een echte expert binnen ons vakgebied van videomarketing en de wereld van YouTube. Dit doe je door samen te werken met onze Zuid-Afrikaanse collega's en door je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Het is eigenlijk een kans om talent uit te wisselen, te leren van elkaars cultuur en te groeien als individu. Uiteindelijk is er de mogelijkheid om voor langere tijd bij een van onze kantoren te werken, hoe gaaf is dat!


Het programma duurt 12 maanden waarin je alles leert wat je wilt weten binnen een selectief vakgebied. Je werkt nauw samen met het team in Zuid-Afrika en met je collega's in Nederland.


Naast professionele groei krijg je de kans om de tijd van je leven te hebben in het betoverende land Zuid-Afrika.

➤ Het Year Abroad programma is voor jonge professionals

➤ Je hebt minimaal een onderwijsdiploma nodig

➤ Je salaris is gebaseerd op de Zuid-Afrikaanse marktconforme verdiensten

➤ Wij zorgen voor je vliegtickets en alle administratieve zaken, zoals een visum. Jij zorgt voor je huisvesting en levensonderhoud.

➤ Je bent op 31 januari 2024 niet ouder dan 24 jaar.


Channel Manager bij Team5pm

Als Channel Manager ben jij verantwoordelijk voor alle online kanalen van een aantal van onze klanten. Dit betekent dat resultaat niet alleen het succes is van een klant, maar ook van jou! Hoe? Jij verzorgt de uploads op de kanalen en doet dat op een manier die past de klant, en die ervoor zorgt dat de video’s de maximale aandacht krijgen. Je analyseert en optimaliseert kanalen zodat deze steeds beter gaan presteren. Daarnaast ondersteun jij de Channel Owner op het gebied van reporting. Je rapporteert data, analyseert deze en trekt de juiste conclusies zodat we continu blijven doorontwikkelen. Kortom: jij weet hoe je een kanaal inricht, op de juiste manier onderhoudt én naar het volgende level brengt.

Job requirements

Hi! Wij zijn #Team5pm

Team5pm is dé strategische videopartner voor merken en uitgevers. Door het aanbieden van in-house strategie, content creatie, paid en organische distributie en onderzoek - allemaal gebaseerd op data - is het doel om te innoveren hoe bedrijven video gebruiken. Met kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Stockholm heeft ons team van meer dan 100 video-experts een wereldwijd netwerk met nationale en internationale klanten zoals Prime Video, Unilever, Volkswagen en PlayStation. Onze videocases hebben prijzen gewonnen van (inter)nationale awardshows, zoals The Webby Awards, The Global Search Awards en The European Video Awards. Lees in onze TeamGuide alles over Team5pm, onze (inter)nationale klanten en je geweldige nieuwe collega’s!


Team Distributie

Je zult je ontwikkelen binnen Team Distributie, of hoe wij het noemen: Team FUEL. Een team van zo’n 30 (inter)nationale collega’s die day-to-day verantwoordelijk zijn voor het succes van onze klanten op YouTube en social door middel van organische distributie en advertentiecampagnes op alle socials. ZIj zorgen ervoor dat de doelgoep van onze kalnten de juiste boodschap te zien krijgt op het juiste moment. Ze kennen de ins en outs van het YouTube Algoritme, weten hoe je content op social het beste laat presteren en kunnen deze kennis doorvertalen naar concrete actiepunten die aansluiten bij de doelstellingen van de klant.


Waar zijn wij naar op zoek?

Jij als onze droom Channel Manager;

➤ Bent fulltime beschikbaar;

➤ Bent afgestudeerd aan een HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld de richting van media, communicatie of commerciële economie;

➤ Hebt affiniteit met social media en specifiek met YouTube;

➤ Vindt het leuk om met grote merken te werken en onderdeel te zijn van een jong energiek team;

➤ Bent communicatief sterk; in zowel Nederlands als Engels;

➤ Bent op 31 januari 2024 niet ouder dan 24 jaar oud (Year Abroad Program);

➤ In een notendop: je bent analytisch, nieuwsgierig, een aanpakker, planner en een teamspeler!


Wat krijg je daarvoor terug?

Een toffe baan bij eendata-gedreven video agency. We houden niet zo van gedoe, wel van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ook van veel proberen en snel leren. Je wordt onderdeel van een energiek team en werkt met gezellige collega’s. We drinken graag een drankje aan onze bar. We houden niet van stilstand, maar staan wel graag stil bij onze successen.

Het succes van Team5pm is direct afhankelijk is van jouw ontwikkeling, daar geloven we in. Er is veel ruimte voor feedback en persoonlijke groei. Ontwikkeling is bij ons niet vrijblijvend: we verwachten dat je zin hebt om stappen te maken.


Werken bij Team5pm
Het is geen toeval dat onze naam begint met 'team'. We zouden nergens zijn zonder jou, onze getalenteerde specialist. Jij bent de basis voor alles wat we doen. Wij willen jou helpen de beste versie van jezelf te worden. En je kunt alleen jouw beste versie zijn, als je jezelf kunt zijn.

Dit betekent dat we werken op basis van deze 5 'core values':Deze principes combineren met innovatieve methoden, de coolste klanten en af en toe plezier is waar het bij Team5pm om draait.

Team5pm is een werkgever die gelijke kansen biedt. We vieren diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve omgeving voor alle collega's. We willen dat iedereen zich prettig voelt en zichzelf kan zijn en zich kan uiten zoals hij of zij dat wil. En dat natuurlijk op een manier die anderen niet schaadt. Wij geloven dat iedereen in ons team bijdraagt aan een cultuur waarin dit de norm is, en wij zetten ons allemaal in voor dit doel.

or