Skip to content

Eindredacteur SEO Video content

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamCreatives

Functieomschrijving

Hoi!

Leuk dat je deze vacature leest! Hopelijk heb jij de skills en de ambitie die we zoeken, en ben je ook nog eens een leuke collega waar we fijn mee kunnen samenwerken.

In het kort

We zoeken iemand die goed kan schrijven en ervaring heeft met SEO geoptimaliseerde teksten en het schrijven van video scripts. Je wilt nu de volgende stap maken (of hebt die al gemaakt) en hebt zin om je kennis te gebruiken om andere scriptschrijvers te trainen en aan te sturen. Daarnaast ben je ondernemend en heb je de kwaliteiten in huis om een team van (internationale) freelance scripters op te bouwen en aan te sturen.

Ok, iets meer achtergrond.

Wij zijn Team5pm, een snelgroeiende marketing agency die zich volledig richt op YouTube. We helpen merken en uitgevers met hun zichtbaarheid binnen Google en YouTube middels video. We schrijven daarvoor strategieën op basis van data, managen hun YouTube kanalen en maken veel video content voor ze. Zo werken we voor de Gamma, Allerhande, Telegraaf, Amazon Prime Video, KPN en nog vele andere nationale en internationale merken.

Wat doen we dan precies?

Een groot deel van de content die we maken zijn antwoorden op zoekvragen van nationale en internationale klanten, zoals ‘hoe isoleer ik mijn kruipruimte’, ‘hoe kan ik m’n wifi verbeteren’, ‘hoe krijg ik krullen in mijn haar met een stijltang’, ‘wat is het verschil tussen de nieuwe VW ID.4 en de VW ID.5’ of ‘hoe maak je de perfecte gnocchi’. We adviseren onze klanten op basis van data naar welke vragen het meeste gezocht wordt en welke het meest relevant zijn voor hun merk. Uit dat onderzoek komen de onderwerpen waar we vervolgens video’s over produceren. Naast de hoofdvraag, bevat dat o.a. ook de lengte van de video en de deelvragen die in de video beantwoord moeten worden zodat ze ook hoog ranken in Google en YouTube als mensen hiernaar zoeken. Op basis van deze informatie, moeten de video scripts geschreven worden en kom jij in the picture.

Genoeg over ons, nu over jou!

We zoeken iemand die het scripting proces gaat leiden vanaf het data onderzoek tot aan de start van de productie. Je ontvangt de informatie uit ons video topic onderzoek, zet deze om in een briefing, selecteert de juiste scriptschrijver uit je netwerk, coördineert de oplevering van de scripts (vaak 5-10 per keer) en draagt zorg voor de kwaliteit van de scripts, zowel op inhoud en SEO optimalisatie als op creativiteit en vorm. Je wordt enthousiast van het opbouwen van een grote pool aan internationale scriptschrijvers om alle onderwerpen in alle talen te kunnen leveren voor het juiste budget en in hoge kwaliteit.

We denken dat het handig is voor deze baan als je:

  • naast Nederlands, in ieder geval vloeiend Engels spreekt en wellicht nog meer talen

  • zelf goed kan schrijven en ervaring hebt in het schrijven van video scripts

  • over voldoende SEO kennis beschikt of je daar snel in wil verdiepen

  • goed overzicht kan houden en meerdere projecten tegelijkertijd kan managen

  • oog hebt voor detail en een hoge kwaliteitsstandaard hebt

  • al een aantal jaar werkervaring hebt

  • zin hebt om je onder te dompelen in een snel groeiende en jonge organisatie

  • leergierig bent en je graag van de laatste ontwikkelingen op de hoogte bent

  • anderen kan motiveren, inspireren en kan aansturen

  • business sens hebt, of graag wilt ontwikkelen

Vereisten

Alsof ik in de spiegel kijk!

Kun je je helemaal vinden in bovenstaande, of is in ieder geval je interesse gewekt om hier eens met ons over te kletsen om te kijken of het wat voor je is? We kunnen je dan ook meer vertellen over hoe we de zaken concreet voor ons zien. Heb je zin om al wat meer over ons te lezen, check dan onze teamguide.


of