Skip to content

Marketing Data Analist

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamLabs

Functieomschrijving

Heb jij zin om van begin tot eind onderzoek te doen voor internationale merken? Lijkt het je tof om betrokken te worden bij de groei van onze nieuwe onderzoekstak? Ben je benieuwd hoe je onderzoek kunt inzetten om het succes van YouTube-campagnes te voorspellen en optimaliseren? En oja...vind je YouTube ook zo’n vet platform? Ja? Dan moeten wij elkaar snel leren kennen! 


Marketing Data Analist bij Team5pm

Onze Marketing Data Analist houdt zich bezig met verschillende soorten onderzoek om onze diensten te verbeteren, zoals:

merkeffectmeting: door kwantitatief onderzoek uit te voeren maak je voor onze klanten inzichtelijk wat het effect is van de YouTube-strategie op hun merk, zoals de merkbekendheid en het aankoopgedrag;

pre-testing: voordat een YouTube-campagne online gaat, test jij de video’s onder een representatieve groep kijkers. De verzamelde data vertaal je naar concrete aanbevelingen om de video’s te verbeteren voor livegang;

➤ kijkersonderzoek: je voert onderzoek uit onder de kijkers van een YouTube-kanaal. Zo kom je erachter wat hun wensen en behoeften zijn, zodat we toekomstige YouTube-campagnes nog beter kunnen laten aansluiten op de doelgroep.


Je bent van begin tot eind verantwoordelijk voor het onderzoek: van het verzamelen van de data, het analyseren van de data tot het rapporteren en presenteren van de bevindingen. Ook krijg je de unieke kans om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van onderzoeksproducten. Je spot commerciële kansen bij onze klanten en vindt het leuk om proactief mee te denken over de groeimogelijkheden van onze onderzoekstak. Het belang van een zorgvuldig datagedreven onderzoek is groot om de klant uiteindelijk een zo goed mogelijk service te kunnen bieden. Als Marketing Data Analist ben jij dan ook een onmisbare schakel in het bereiken van successen en resultaten in samenwerking met de klant.


Hello! We’re #Team5pm

YouTube is hét snelst groeiende marketingkanaal. In 2018 is Team5pm opgericht als het eerste full-service YouTube Agency. Door jarenlange ervaring en het gebruik van data en research weten wij hoe YouTube werkt, én hoe we dit het beste kunnen inzetten voor onze klanten. Van strategie tot contentcreatie: we helpen onze klanten aan succes in elke fase van de video funnel. 

Bekijk hier onze Teamguide om te zien hoe wij tegen werk aankijken!

Benieuwd naar ons gave kantoor? Bekijk dan de office tour op onze Instagram! 👇

Team Labs

Team Labs is de onderzoekstak binnen Team5pm. Het team helpt merken, adverteerders en uitgevers om de effectiviteit van hun YouTube-strategie te meten, voorspellen en optimaliseren. Het is een relatief nieuw team binnen de organisatie, waardoor de lijnen kort zijn en er veel ruimte is voor eigen inbreng. 

Waar zijn wij naar op zoek?

➤ Je bent net begonnen aan je carrière, maar hebt ook tijdens je studie al ruime ervaring opgedaan met onderzoeksmethoden en het uitvoeren van kwantitatief onderzoek. 

➤ Je weet hoe je data met behulp van SPSS kunt analyseren. 

➤ Je vindt het fijn om zelfstandig te werken, maar weet ook wanneer je anderen moet betrekken om tot het gewenste resultaat te komen. 

➤ Je hebt oog voor detail en komt graag met vernieuwende oplossingen. 

➤ Je weet wat erbij komt kijken om inzichten uit de data op een duidelijke, overtuigende manier om te zetten naar een helder adviesrapport. 

➤ Het lijkt je leuk om in een klein team veel te leren en mee te groeien.

Vereisten

.

of

Perks on perks on perks!

1. Je mentaal goed voelen

Ons People & Culture Team investeerd in mentaal welzijn! Maak gebruik van OpenUp en doe mee aan waardevolle trainingen.

2. Leren én groeien

Continue aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door cursussen, trainingen en sprekers. Eigen suggesties zijn altijd welkom!

3. Gezelligheid

We ontspannen met elkaar. Met legendarische theme parties, borrels met onze onmisbare rookmachine en gezellige weekendjes weg.

4. Lunch, snacks & borrels

Een goed gevulde koelkast, healthy snacks en vergeet onze office-bar niet; met eigen Team5pm biertjes.

5. Starbucks á la Team5pm

Voor al je amsterdam-approved havercappu's ;-)

6. Sparen voor later

Per direct 2% opbouw over brutoloon bij BrandNewDay. Verhoog dit percentage als je wil!

7. Go abroad!

Ontdek de wereld met Team5pm. Werk bijvoorbeeld bij ons kantoor in Kaapstad!

8. Cool gadgets

Wij zorgen dat jij jouw werk goed kan uitvoeren, daar is een Macbook onderdeel van.

9. Wij betalen jouw belletjes

Abonnementskosten kunnen gedeclareerd worden tot een bedrag van €50,- (netto) per maand.

10. Onbeperkt vakantie

Neem zo veel vakantie op, als je nodig hebt. Wij vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid.

11. Home is where the office is

Ga met plezier naar je werk. Ons kantoor is een fijne plek waar je jezelf kan zijn.

12. Van A naar B

Wij zorgen dat je naar kantoor kunt komen; middels een Swapfiets, ov of een nieuw paar sneakers.