Skip to content

Senior Creative

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsCreatives

Job description

Ben jij een ervaren creatieve maker? Dan moeten wij elkaar snel leren kennen!


Als Senior Creative bij Team5pm ben je creatief eigenaar van projecten en verantwoordelijk van treatment tot eindoplevering aan de klant. Jouw rol gaat verder dan alleen creatieve input leveren; het gaat erom de juiste woorden te vinden, een effectief script te schrijven en een verhaal te creëren dat de verwachtingen van onze klanten overtreft. Je controleert de kwaliteit van de geproduceerde content en gaat na of de content in lijn is met het creatieve concept.

Daarnaast neem je verantwoordelijkheid voor het opstellen van de shotlist voor de opnamedagen. Tijdens de productie kun je mogelijk optreden als regisseur. Je bent sowieso aanwezig op de opnamedagen om de kwaliteit en inhoud te controleren, en eventuele onvoorziene problemen op te lossen.

Een ander belangrijk aspect van jouw rol is het inhoudelijk actief coachen en het verder ontwikkelen van teamleden. Je biedt ondersteuning, begeleiding en feedback om hun vaardigheden en competenties te versterken.

Hello! We’re #Team5pm

Team5pm is dé strategische videopartner voor merken en uitgevers. Door het aanbieden van in-house strategie, content creatie, paid en organische distributie en onderzoek - allemaal gebaseerd op data - is het doel om te innoveren hoe bedrijven video gebruiken. Met kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Stockholm heeft ons team van meer dan 100 video-experts een wereldwijd netwerk met nationale en internationale klanten zoals Prime Video, Unilever, Volkswagen en PlayStation. Onze videocases hebben prijzen gewonnen van (inter)nationale awardshows, zoals The Webby Awards, The Global Search Awards en The European Video Awards. Hier kun je alles lezen over Team5pm, onze (inter-)nationale klanten en je geweldige nieuwe collega's!


Team5pm is een werkgever die gelijke kansen biedt. We vieren diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve omgeving voor alle collega's. We willen dat iedereen zich prettig voelt en zichzelf kan zijn en zich kan uiten zoals hij of zij dat wil. En dat natuurlijk op een manier die anderen niet schaadt. Wij geloven dat iedereen in ons team bijdraagt aan een cultuur waarin dit de norm is, en wij zetten ons allemaal in voor dit doel.

Job requirements

Dit neem jij mee als onze droom Senior Creative:

  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een agency;

  • Uitstekende schrijfvaardigheden met een passie voor het schrijven van boeiende en overtuigende content;

  • Een ijzersterk gevoel voor taal en storytelling, inclusief verhaalstructuren, personage ontwikkeling en het creëren van spanningsbogen;

  • Een creatieve geest voor originele concepten en innovatieve vertelwijzen;

  • Analytisch denkvermogen voor het optimaliseren van contentstrategieën;

  • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.


Wat krijg je daarvoor terug?

Een toffe baan bij een no-nonsens video agency. We houden niet zo van gedoe, wel van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ook van veel proberen en snel leren. Je wordt onderdeel van een dynamisch team en werkt met toffe collega’s. We drinken graag een drankje aan onze bar. We houden niet van stilstand, maar staan wel graag stil bij onze successen.


We geloven dat het succes van Team5pm direct afhankelijk is van jouw ontwikkeling. Er is veel ruimte voor feedback en persoonlijke groei. Ontwikkeling is bij ons niet vrijblijvend: we verwachten dat je zin hebt om stappen te maken.


Werken bij Team5pm
Het is geen toeval dat onze naam begint met 'team'. We zouden nergens zijn zonder jou, onze getalenteerde specialist. Jij bent de basis voor alles wat we doen. Wij willen jou helpen de beste versie van jezelf te worden. En je kunt alleen jouw beste versie zijn, als je jezelf kunt zijn.


Dit betekent dat we werken op basis van deze 5 'core values':Deze principes combineren met innovatieve methoden, de coolste klanten en af en toe plezier is waar het bij Team5pm om draait.

or