Skip to content

Social Media Manager (Dutch speaking)

Amsterdam, Noord-Holland, NetherlandsGrowth (Channel Management)

Job description

Heb jij zin om voor vette (inter)nationale merken als Amazon, PokerStars, KPN en GAMMA aan de slag te gaan? Ga jij hen helpen bij het uitdragen van hun boodschap op YouTube en TikTok? Lijkt het jou een mooie uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor YouTube & TikTok kanalen, influencer trajecten en data onderzoek?

Social Media Manager bij Team5pm

Als Social Media Manager ben jij verantwoordelijk voor alle online kanalen van een aantal van onze klanten. Dit betekent dat resultaat niet alleen het succes is van een klant, maar ook van jou! Hoe? Jij houdt de klant up to date over hoe het met hun video’s gaat. Dit doe je door in de analytics te duiken, en resultaten om te zetten tot concrete actiepunten. Je adviseert ze over een vernieuwde distributiestrategie, verbeteringen in de content of je denkt mee met nieuwe kansen die de klant kan implementeren. Kortom: jij bent hun directe contactpersoon die ervoor zorgt dat zij hun marketingdoelstellingen bereiken op de grootste videoplatformen van dit moment.


Naast de werkzaamheden op je eigen klanten begeleid je met jouw kennis en ervaring ook een team van Channel Managers en ben je beschikbaar voor inhoudelijke vragen.

Hi! Wij zijn #Team5pm

Team5pm is dé strategische videopartner voor merken en uitgevers. Door het aanbieden van in-house strategie, content creatie, paid en organische distributie en onderzoek - allemaal gebaseerd op data - is het doel om te innoveren hoe bedrijven video gebruiken. Met kantoren in Amsterdam, Kaapstad en Stockholm heeft ons team van meer dan 100 video-experts een wereldwijd netwerk met nationale en internationale klanten zoals Prime Video, Unilever, Volkswagen en PlayStation. Onze videocases hebben prijzen gewonnen van (inter)nationale awardshows, zoals The Webby Awards, The Global Search Awards en The European Video Awards. Lees in onze TeamGuide alles over Team5pm, onze (inter)nationale klanten en je geweldige nieuwe collega’s!


Team Distributie

Je zult je ontwikkelen binnen Team Distributie, of hoe wij het noemen: Team FUEL. Een team van zo’n 30 (inter)nationale collega’s die day-to-day verantwoordelijk zijn voor het succes van onze klanten op YouTube en social door middel van organische distributie en advertentiecampagnes op alle socials. Zij kennen de ins en outs van het YouTube Algoritme, weten hoe je content op social het beste laat presteren en kunnen deze kennis doorvertalen naar concrete actiepunten die aansluiten bij de doelstellingen van de klant. Uiteindelijk zit jij dan ook aan tafel bij de klant, om hen op de juiste manier te servicen!


Waar zijn wij naar op zoek?

Jij als onze droom Social Media Manager…

➤ Bent fulltime beschikbaar;

➤ Bent afgestudeerd aan een HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld de richting van media, communicatie of commerciële economie;

➤ Heb je 2 tot 3 jaar relevante werkervaring met YouTube, influencers en/of sociale media;

➤ Vindt het leuk om met grote merken te werken en onderdeel te zijn van een jong energiek team;

➤ Bent communicatief sterk; in zowel Nederlands als Engels;

➤ In een notendop: je bent analytisch, nieuwsgierig, een aanpakker, planner en een teamspeler!

Job requirements


Wat krijg je daarvoor terug?

Een toffe baan bij een no-nonsens digital content agency. We houden niet zo van gedoe, wel van eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ook van veel proberen en snel leren. Je wordt onderdeel van een dynamisch team en werkt met toffe collega’s. We drinken graag een drankje aan onze bar. We houden niet van stilstand, maar staan wel graag stil bij onze successen.


We geloven dat het succes van Team5pm direct afhankelijk is van jouw ontwikkeling. Er is veel ruimte voor feedback en persoonlijke groei. Ontwikkeling is bij ons niet vrijblijvend: we verwachten dat je zin hebt om stappen te maken.


Werken bij Team5pm
Het is geen toeval dat onze naam begint met 'team'. We zouden nergens zijn zonder jou, onze getalenteerde specialist. Jij bent de basis voor alles wat we doen. Wij willen jou helpen de beste versie van jezelf te worden. En je kunt alleen jouw beste versie zijn, als je jezelf kunt zijn.


Dit betekent dat we werken op basis van deze 5 'core values':Deze principes combineren met innovatieve methoden, de coolste klanten en af en toe plezier is waar het bij Team5pm om draait.


The Team5pm Office

Benieuwd naar ons gave kantoor? Bekijk dan de office tour op onze Instagram! 👇

or