Skip to content

Een goede balans tussen werk en privé?  – zo doen we dat bij Team5pm

Werk en privé lopen vaak door elkaar heen. Je volgt je collega’s op Instagram, of zit in je avonduren op LinkedIn. Een scheiding bewaren is lastig. Vooral als je een superleuke werkgever hebt. Maar het is belangrijk om te weten wanneer je gas moet terugnemen. Frank de Wit, co-founder van Team5pm en Managing Director van Team5pm's Creative Studio ging in zijn jonge jaren nog wel eens onderuit. Hij was ambitieus en wilde veel doen. Net als onze collega’s bij Team5pm. Hoe zorgt Frank ervoor dat ook zij een goede balans bewaren en hoe doet hij dit zelf? We vroegen het hem.

Ik was jong, had veel ambitie, en wilde mezelf bewijzen

Frank heeft moeten leren om af en toe even uit te staan. Dat gebeurde pas nadat hij overwerkt raakte. “Ik was jong, had veel ambitie, en wilde bewijzen dat ik het kon. Het was geen burn-out, maar ik was overwerkt, en helemaal kapot. Ik wist dat ik regels voor mezelf moest opstellen, en goed moest kijken hoe het zo ver had kunnen komen. Welke signalen had ik gemist? Maar het is lastig om je eigen grenzen te herkennen en aan te geven als je ze nog nooit hebt gevoeld.

RisePM, the Art of Not Knowing en OpenUp

Frank doet er veel aan om goed in z’n vel te zitten. “Ik heb ook gemerkt dat bewegen belangrijk is. Als ik te weinig beweeg, ga ik piekeren. Ik fiets naar werk en sport twee keer per week in een team. Ze rekenen op me, dus ik kan niet zomaar afzeggen.” Het klinkt eigenlijk heel makkelijk, maar dat is het niet, vertelt Frank. “Het creëren van routine is voor mij belangrijk.” Frank creëert voor zichzelf een vast ritme, waarin hij voldoende beweging en quality-time met zijn dierbaren inplant. Verder werkt Frank met een takenlijst. Als hij ineens ergens aan wordt herinnerd, schrijft hij het meteen op – of het nu voor werk of privé is. Frank creert dus bewust aandacht voor wellbeing. Hij stimuleert dat ook bij zijn collega’s van Team5pm. Zijn ervaring is namelijk dat bijna iedereen wel eens met zichzelf in de knoop raakt, vooral in de jongere jaren. De gemiddelde leeftijd bij Team5pm is 28, en veel collega’s zijn bezig met een volgende stap in hun carrière: ze gaan managen, krijgen meer verantwoordelijkheid, of maken de switch naar een meer senior rol.

Het is zo’n leeftijd dat je nog veel prikkels hebt. Aan de ene kant, sta je vol in het uitgaansleven met festivals en vrienden, maar je bent ook bezig met de toekomst. Wat wordt de volgende stap in mijn carrière? Wil ik nog een keer naar het buitenland? Waar zit mijn ambitie? Het zijn positieve prikkels, maar het is best wel een pittige periode. En omdat we weten hoe zwaar het kan zijn als je er niet op tijd bij bent, zijn we daar actief mee bezig.”

➤ RisePM Dat doen we bijvoorbeeld met RisePM, ons persoonlijk leiderschapsprogramma dat aansluit op onze cultuur. Zo ondersteunen wij onze senior leads bij het (beter) omgaan met taken en verantwoordelijkheden. Ook helpen we ze verder ontwikkelen in hun zelfbewustzijn en onzekerheid. Hierdoor kunnen ze zichzelf beter leren kennen in hun (nieuwe) rol.

➤ The Art of Not Knowing Ook werken we aan initiatieven zoals onze interne training Art of Not Knowing, gegeven door Bureau Boel. “Hierbij proberen we mensen te laten weten dat het goed is om om hulp te vragen. We hebben hier een aantal sessies over gehad en die zijn heel goed ontvangen.”

OpenUp Maar er kunnen natuurlijk ook dingen zijn waar je niet mee wilt aankloppen bij je managers, of waarbij je professionele hulp nodig hebt. Daarom werken we bij Team5pm met het online psychologenplatform OpenUp, waar iedereen gebruik van kan maken. “Ik heb het zelf gebruikt voor meditatietrainingen, om meer tot rust te kunnen komen op momenten die stressvol zijn,” vertelt Frank.

Voorbeeldfunctie en open cultuur

Daarnaast beseft Frank dat hij een voorbeeldfunctie heeft. “Ik probeer altijd open te zijn over wat ik moeilijk of spannend vind. Als ik iets niet weet, zeg ik dat ook gewoon. Misschien verwachten mensen dat ik het altijd weet en natuurlijk probeer ik ook gewoon een ‘badass’ te zijn, maar ik weet het af en toe ook gewoon niet. En door er openlijk voor uit te komen probeer ik anderen te stimuleren dat ook te doen, en dat hoort er ook gewoon bij, kwetsbaar zijn.

Zo’n open cultuur is belangrijk. Wordt het allemaal even te veel? Weet je niet hoe je structuur aan moet brengen in je werk? Voel je dan vrij om het bespreekbaar te maken. Samen kunnen we van elkaar leren. Een overtuiging die wij erop na houden is ‘Work smarter, not harder’. Dit is tevens één van onze kernwaardes. Leer je werk slim in te richten, zodat je efficiënter te werk gaat en niet per se harder. Om deze overtuiging kracht bij te zetten hebben we onlangs een interne, online campagne gelanceerd, genaamd ‘Work Smart’. Vijf weken lang, kregen onze collega’s concrete tips en tricks over hoe je jouw werk zo efficiënt mogelijk kan structureren. Daarbij kwamen collega’s ook aan het woord, ze deelden hun persoonlijke tip in een wekelijkse video!

Frank ziet het welzijn van zijn collega’s namelijk ook echt als zijn verantwoordelijkheid, als iets menselijks. En dat wordt gewaardeerd op de werkvloer, merkt hij. Maar wat doet Frank nog meer om zijn verantwoordelijkheid te nemen en die open cultuur te stimuleren? “Het is een open deur die je misschien wel eens vergeet, maar door veel te praten met je werknemers, stimuleer je die open cultuur. Door regelmatig even een rondje over de werkvloer te doen, en te vragen hoe het gaat, en echt te luisteren, zie je vaak hoe het echt gaat met iedereen.

Naast zelfontplooiing ook ruimte voor veel lol! 

Daarom hebben we er ook bewust voor gekozen een People and Culture Director aan te nemen. Want we realiseren dat onze mensen en de cultuur ons grootste goed is. Naast initiatieven als RisePM, The Art of Not Knowing, Work Smart en OpenUp, hebben we ook heel veel lol samen! “Het is juist deze combinatie, die het werken bij Team5pm zo uniek maakt!” Een andere kernwaarde die we bij Team5pm hebben is namelijk “Have Fun”. Daarom organiseren we naast de vrijdagmiddagborrels, ook eens per maand een 1K Friday Party, waarin een groep collega’s met het origineelste idee €1000 ontvang om een vette borrel te organiseren! “Zo hebben we laatst ons hele kantoor omgetoverd tot een échte kermis, met een rodeostier-attractie!” Ook sporten we samen. En hebben we jaarlijks een legendarisch teamweekend! 

En deze combinatie maakt werken bij Team5pm bijzonder – we zien wellbeing niet alleen als ‘het leuk hebben op werk’ maar kijken ook naar hoe je ervoor kunt zorgen dat je je ook in je privéleven gelukkig voelt.

Wil je ook bij Team5pm horen?

Past onze visie op welzijn, bij die van jou? Kom dan eens een keer een kopje koffie drinken. We hebben tal van vacatures. Bekijk ze hier